Anafilaksija & alergija – obravnava bolnika na primarni ravni

By | 18. 1. 2018

Anafilaksija & alergija – obravnava bolnika na primarni ravni«

  1. februar 2018

 

Modra dvorana Zdravniške zbornice Slovenije

 

Komu je namenjeno srečanje ?

Srečanje je namenjeno strokovni javnosti primarne zdravstvene ravni. Upamo, da se bomo v čim večjem številu srečali tako specialisti in specializanti družinske medicine, kot tudi vsi, ki se na primarni ravni srečujejo z alergijami in anafilaktičnimi odzivi.

 

Izhodišča: Obravnava bolnikov z alergijskimi odzivi in anafilaktičnih stanj je ključnega pomena za kakovost in varnost v ambulantah primarne ravni. Skrb za bolnike si delijo izbrani zdravniki in klinični specialisti. Pomembno je, da vsi, ki skrbimo za bolnike, poznamo načela kakovostne obravnave in delitev dela med nivoji, saj lahko tako učinkovito poskrbimo za bolnike.

 

Namen: Namen srečanja je pridobiti znanja ter izmenjati izkušnje med izbranimi zdravniki s kliničnimi specialisti o obravnavi bolnikov s problemi s področja alergologije in anafilaksije.

 

Temeljni cilj je, da bodo udeleženci na koncu srečanja seznanjeni z obravnavo najpogostejših in najpomembnejših stanj s področja anafilaksije, urgentne medicine, alergijskega rinitisa in pogostih obiskovalcev z navedbami domnevne alergije. Srečanje je zasnovano tako, da po ponovitvi teoretičnih izhodišč sledijo razgovori z reševanjem praktičnih primerov.

 

Kotizacije ni. Na srečanje se lahko prijavite pri ga. Nini Štojs, Poljanski nasip 58,  1000 Ljubljana, tel.: 01 43 86 914,  elektronska pošta: nina.stojs@gmail.com

 

Program