OBRAVNAVA PALIATIVNEGA BOLNIKA V DOMOVIH ZA OSTARELE IN POSEBNIH SOCIALNO VARSTVENIH ZAVODIH – SREČANJE TIMOV

By | 13. 4. 2016

Spoštovani kolegi!

Na srečanju timov, ki ga organizira Sekcija zdravnikov socialno varstvenih ustanov, smo se odločili poudariti pomen timskega dela v naših domovih za ostarele in posebnih socialno varstvenih zavodih. Zavedamo se, da je vedno več bolnikov sprejetih v zelo težkem obdobju, ko se od nas, ki delamo v socialnovarstvenih ustanovah pričakuje sočutje, čuječnost in strokovnost. V obdobju, ko svoje bolnike negujemo in zdravimo ne smemo pozabiti na to, da negujemo ljudi s svojimi zgodbami. V te zgodbe so vpleteni njihovi otroci, partner, starši, bratje, sestre, sosedje in ob koncu njihovega življenja tudi mi.

Paliativna obravnava bolniku ponuja celostno obravnavo, ki jo v SVZ/PSVZ  zmoremo ponuditi. Strokovnost je in mora biti na prvem mestu, bolniki, ki pridejo k nam si to zaslužijo. Zaradi tega organiziramo srečanje, kjer si želimo povezati vse deležnike tima.

 

 

Lepo prosim, če lahko program srečanja pokažete tudi svojim glavnim sestram.

Upam, da se vidim v čim večjem številu!

Tanja Petkovič

 

Link na najavo srečanja:
http://www.domusmedica.si/dogodki/obravnava-paliativnega-bolnika-v-domovih-za-ostarele-in-posebnih-socialno-varstvenih-zavodih—sre-anje-timov/7054–32503