Predstavitev mladih zdravnikov

Mladi zdravniki družinske medicine delujemo pod okriljem ZZDM, kjer sodelujemo tudi v UO ZZDM. Sekcija mladih združuje:
Zgodba mladih se je začela leta 2004, ko so bili pri ustanovitvi VdGM v Amsterdamu prisotni tudi slovenski predstavniki (Vojislav Ivetić in Maja Pelcl). Tako so domov prinesli idejo združevanja mladih. Prvo srečanje mladih zdravnikov je bilo 20. 10. 2004, v Ljubljani. Leta 2006 smo dobili svojega prvega predsednika Marka Dreščka. Od začetka sodelujemo tudi v dejavnostih evropskega gibanja mladih zdravnikov družinske medicine Vasco Da Gama, kjer imamo svojega predstavnika.
Obveščanje o dejavnostih poteka preko:

Namen mladih zdravnikov

Sekcija mladih zdravnikov je namenjena združevanju in povezovanju le-teh. Spremljamo specifične potrebe mladih zdravnikov na področju izobraževanja in zaposlovanja ter opozarjamo na naše probleme v krovnem združenju ZZDM. Vsako leto aktivno sodelujemo v evropskem združenju mladih zdravnikov DM, ki nam omogoča številne izmenjave (program Hipokrates) in možnosti dodatnega izobraževanja in raziskovanja.

Delujemo tudi kot soorganizator Kokaljevih dni. Prizadevamo si, da bi omenjeno srečanje postalo osrednji dogodek SMZDM.

Vodstvo mladih zdravnikov

Veronika Vezjak, dr. med., predsednica SMZDM, (kontakt: sekcijam@gmail.com)
Nina Skubin, dr. med., nacionalna koordinatorka izmenjav (exchanges.slovenia@gmail.com)

Polno ime Združenja se glasi: Slovensko zdravniško društvo – Združenje zdravnikov družinske medicine Skrajšano ime Združenja se glasi: Združenje zdravnikov družinske medicine SZD

Delavni čas:

Pon – pet: 8:00 – 13:00

Sob – Ned: Zaprto

 

Dunajska c. 162,

1000 Ljubljana