SVITOV DAN 2017

By | 29. 10. 2017

Nacionalni inštitut za javno zdravje 14. decembra 2017 četrto leto zapored organizira strokovno srečanje Programa Svit. Svitov dan 2017 bo potekal v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

Program Svit je državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki na območju celotne Slovenije organizirano poteka že 8 let. Rdeča nit letošnjega strokovnega srečanja bo doseganje boljše odzivnosti v program skozi različne načine približanja programa njegovim uporabnikom, vse od prvega stika do izvedbe kolonoskopije. Spregovorili bomo o pomenu osebnih izbranih zdravnikov, referenčnih medicinskih sester in ambasadorjev pri motiviranju za sodelovanje v Programu Svit ter kako vzpostaviti stik z gluhim ali tujejezičnim pacientom. Dotaknili se bomo tudi pacientovih pravic in dolžnosti ter izpostavili kontrolo kakovosti izvajanja kolonoskopij v Programu Svit in različne tehnike obvladovanja bolečin pri preiskavi.

Za udežbo na strokovnem srečanju pridobite 4,5 točke pri Zdravniški zbornici Slovenije, udeležba na srečanju je brezplačna.

Prijava na elektronskem naslovu http://anketa.nijz.si/a/122316 je mogoča najkasneje do 1. decembra 2017 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Osnutek programa najdete tukaj.