Presentation of the ZDM POA section

Sekcija zdravnikov družinske medicine v podeželskih in odmaknjenih ambulantah (Sekcija ZDM POA) je del Združenja zdravnikov družinske medicine in združuje zdravnike družinske medicine, ki delajo na podeželju, izven središč, kjer so sedeži zdravstvenih domov. Kot podeželske in odmaknjene ambulante so v Sloveniji tiste ambulante, ki se nahajajo

V njih praviloma zdravnik dela v strokovni osami, tj., da na isti lokaciji oz. v krogu do 10 km od lokacije ambulante dela sam ali z največ še enim zdravnikom družinske medicine. Te ambulante so lahko del zdravstvenih in zasebnih zavodov ali ambulante samostojnih zdravstvenih delavcev.

Sekcija aktivno sodeluje z Evropskim združenjem zdravnikov v oddaljenih in podeželskih ambulantah – EURIPA.

Namen sekcije ZDM POA

Sekcija ZDM POA je sekcija ZZDM SZD, ki je namenjena združevanju zdravnikov družinske medicine, ki delajo v podeželskih in oddaljenih ambulantah. Sekcija je trenutno v ustanavljanju, v prihodnosti bodo izvedene volitve, zbiramo predloge kandidatov za predsednika sekcije, za koordinatorja raziskovalnega dela, za koordinatorja izobraževanja in za predstavnika v Evropskem združenju zdravnikov podeželskih in oddaljenih ambulant (EURIPA). Predloge pošljite na email janko.kersnik@ozg-kranj.si. Sekcija ZDM POA ima tudi svojo spletno skupino, ki se nahaja tule.

Vodstvo sekcije ZDM POA

Sekcija je trenutno v ustanavljanju, v prihodnosti bodo izvedene volitve, zbiramo predloge kandidatov za predsednika sekcije, za koordinatorja raziskovalnega dela, za koordinatorja izobraževanja in za predstavnika v Evropskem združenju zdravnikov podeželskih in oddaljenih ambulant (EURIPA).

Polno ime Združenja se glasi: Slovensko zdravniško društvo – Združenje zdravnikov družinske medicine Skrajšano ime Združenja se glasi: Združenje zdravnikov družinske medicine SZD

Delavni čas:

Pon – pet: 8:00 – 13:00

Sob – Ned: Zaprto

 

Dunajska c. 162,

1000 Ljubljana